Loft 55 white

Zo beveilig je je huis

Samenvatting Artikel

Je hebt een prachtig huis met mooie spullen, waar je hard voor hebt gewerkt. Je gaat op vakantie en komt terug in een huis vol puin. Al je mooie spullen met bijbehorende herinneringen zijn weg. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Het is altijd verstandig om maatregelen te nemen om je huis beter te beveiligen. Zo voorkom je dat iemand binnendringt en jouw spullen steelt. In dit artikel vertellen we je meer over hoe je je huis beveiligt en het inbrekers zo moeilijk mogelijk maakt.

1. Neem een hond

Een hond in huis nemen is een goede optie en schrikt inbrekers behoorlijk af. Het is niet alleen gezellig een hond in huis, maar bepaalde rassen hebben een waaks karakter en blaffen wanneer er iemand bij de voordeur is. Dit schrikt direct af, want wie wil de kans lopen dat hij of zij wordt gebeten door een hond?

Het liefst kies je dus voor een wat groter ras met een waaks karakter, zoals een Duitse Herder. Er zijn echter meer rassen die het huis willen beschermen. Dit is namelijk ook het territorium van de hond. Denk aan een Dobermann, St. Bernard, Hovawart of een Schapendoes.

2. Installeer een draadloos alarmsysteem

Een alarmsysteem is een andere goede manier om je huis beter te beveiligen. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen, maar vaak werken ze allemaal op hetzelfde principe: als er iemand binnendringt, gaat er een alarm af. Dit alarm kan je horen of voelen. Er zijn ook alarmsystemen die alleen gebruik maken van camera’s. Dit zijn camerasystemen. Deze camera’s filmen de omgeving en als iemand binnendringt, dan wordt dit direct gefilmd.

Draadloze alarmsystemen zijn erg populair, omdat ze gemakkelijk te installeren zijn en hebben geen kabels nodig. Je hangt het systeem gewoon aan het plafond of aan de muur. Daarnaast werkt een draadloos alarmsysteem op batterijen, dus je hoeft geen stroom aan te leggen. Een voorbeeld hiervan is het Ajax Alarmsysteem.

3. Beveilig de ramen

Inbrekers zijn vaak op zoek naar eenvoudige manieren om binnen te komen. Zo is het makkelijk om door een raam naar binnen te klimmen. Om dit te voorkomen, is het verstandig om je ramen te beveiligen. Hiervoor zijn verschillende opties beschikbaar. Bijvoorbeeld door raamhaken te plaatsen. Dit zijn eenvoudige haken die je aan de rand van het raam bevestigt. Deze haken houden het raam dicht en voorkomen dat iemand het open kan trekken.

Daarnaast kun je veiligheidsglas installeren. Dit is sterker dan gewoon glas en voorkomt dat er iets door het glas valt of dat iemand dit inslaat. Bovendien splintert veiligheidsglas niet als het wordt gebroken. Er bestaan verschillende soorten veiligheidsglas, zoals gehard glas of draadglas.

4. Beveilig je achtertuin

In veel gevallen is de achtertuin het zwakke punt van een woning en kiezen inbrekers er vaak voor via hier je huis binnen te dringen. Dit komt doordat het vaak een open ruimte is, waar iemand ongemerkt naartoe kan sluipen. Om je achtertuin beter te beveiligen, kun je verschillende maatregelen nemen.

Bijvoorbeeld door een hek of schutting te plaatsen. Hierdoor wordt het lastiger voor iemand om naar binnen te komen. Door de schutting ook nog vol te laten groeien met bijvoorbeeld klimop is het nog moeilijk hier overheen te klimmen. Wanneer dit het geval is, zal de inbreker liever naar een “makkelijker” huis gaan. Inbrekers breken vaak de schuur open richting de tuin. Door een schuur te plaatsen met dubbele deuren, maak je dit moeilijker. De inbreker moet dan namelijk twee deuren openbreken.

5. Zorg voor voldoende licht

Inbrekers vinden het vaak moeilijker om binnen te komen in een woning die goed verlicht is. Daarom is het verstandig om voldoende licht in je huis te hebben. Dit kun je doen door veel lampen aan te schakelen of door beveiliging lichten te plaatsen. Deze lichten gaan aan wanneer er iemand in de buurt is en zorgen ervoor dat het inbrekers moeilijk gemaakt wordt om naar binnen te komen.

Er zijn verschillende soorten beveiliging lichten verkrijgbaar, zoals infrarood lichten en bewegingssensoren. Beide soorten lichten hebben hun voordelen. Infrarood Lichten schijnen in het donker. Bewegingssensoren detecteren beweging en gaan dan aan, waardoor de inbreker direct zichtbaar wordt.

Er zijn dus verschillende manieren om je huis te beveiligen. Zat je er al aan te denken om een hond te nemen? Dan kies je het beste voor een ras met een waaks karakter. Wanneer je liever voor een andere optie gaat, kun je kiezen voor lichtsensoren, een alarmsysteem installeren, je achtertuin en je raam beveiligen.

Hoe ik mijn oude huis omtoverde tot een droompaleis

Overkapping van compact tot ruim

Een overkapping heeft verschillende functies. Wil je je fietsen en andere spullen opbergen? Of wil je een loungeplek maken? In dit artikel lees je alles over een compacte tot ruime overkapping.

Schutting ideeën voor elke tuin

Wil je een schutting plaatsen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? In dit artikel lees je meer over leuke ideeën voor een schutting, geschikt voor elke tuin.

5 manieren voor hout in de tuin

Wil je hout plaatsen in de tuin, maar weet je niet goed waar en hoe? Geen zorgen! In dit artikel lees je alles over manieren voor het gebruik van hout in je tuin.

De kunst van stucen van het plafond

Wil je een mooi plafond? Een glad mooi plafond maak je met stucwerk.

De beste tips voor houtbewerking

Wil je decoraties maken voor buiten of binnen van hout? En wil je dit het liefst zelf doen? In dit artikel lees je de beste tips die je helpen bij houtbewerking. Lees snel verder en ontdek meer.