Loft 55 white

Woondecoratie tips

Samenvatting Artikel

Woondecoratie tips feature image 01

Woondecoratie tips voor een fijnere woning

Ben je op zoek naar de leukste woondecoratie tips, omdat je jouw woning van een frisse, nieuwe uitstraling wilt voorzien? Er zijn werkelijk waar zoveel leuke dingen die je in je woning kunt plaatsen om de verschillende ruimtes net wat extra’s te geven. Wij zochten uit wat de leukste manieren zijn om je woning te decoreren en hebben enkele tips voor je op een rij gezet. Lees snel verder voor onze woondecoratie tips!

Ga voor decoraties met ronde vormen

Ronde vormen zijn nog steeds helemaal in. En dat is niet zonder reden, want ronde vormen zorgen ervoor dat een ruimte gezelliger en zachter oogt. Ook zorgen de vormen voor meer balans in de ruimte. Ga voor ronde of ovaalvormige vazen, kussens, vloerkleden, bijzettafeltjes, krukjes en lampen. Je zal zien dat de verschillende ruimtes in je huis er ineens een stuk frisser en moderner uitzien.

Plaats zachte kussens in de zithoek

Ook zachte kussens mogen niet ontbreken in jouw interieur. We vertelden net al dat ronde kussens in zijn, maar het is ook leuk om deze te combineren met vierkante kussens. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een rond kussen van velours met een vierkant faux fur kussen. Zorg ervoor dat je kussens goed met elkaar matchen, zodat er een mooi geheel ontstaat.

Voorbeled – kussens

Een tapijt maakt het af

Heb je een stenen of houten vloer? Dan is het zeker aan te raden om een tapijt neer te leggen. Er zijn verschillende soorten tapijten verkrijgbaar. Kies voor een zacht hoogpolig tapijt of ga voor een laagpolig Perzisch tapijt. Net zo trendy zijn vloerkleden met grafische prints en Scandinavische prints. Ben jij meer van de klassieke woonstijl? Ga dan voor een tapijt met bloemen. Met een tapijt kun je je woonkamer helemaal afmaken en ervoor zorgen dat verschillende delen van het huis meer met elkaar verbonden worden. Daarom mag een mooi vloerkleed absoluut niet ontbreken in jouw woning.

Voorbeled – Tapijt

Voeg een eyecatcher toe

Heb jij een prachtig schilderij of een mooie foto die je op groot formaat wilt laten drukken? Stel dat je nog een kale witte muur in huis hebt, dan is er niets leukers dan deze te versieren met een echte eyecatcher. Denk bijvoorbeeld aan een plek boven de eettafel of de schouw. Schilderijen, posters of foto’s op canvas zijn hier ideaal voor. Je kunt er ook voor kiezen om een mooi beeld in een meer lege hoek neer te zetten, zodat daar meer de aandacht naartoe getrokken wordt. Zorg er wel voor dat je eyecatcher matcht met de rest van de ruimte en houd rekening met het kleurgebruik.

Vergeet de planten niet

Planten mogen absoluut niet in huis ontbreken. Ze zorgen niet alleen voor zuurstof, maar zijn ook nog eens ontzettend leuk om naar te kijken. Plaats een aantal grote planten in de woonkamer of combineer verschillende kleine planten met elkaar. Zoek van tevoren wel goed uit welke planten geschikt zijn voor je woning. Stel dat je een woning hebt waar weinig zon binnenkomt, dan is het niet verstandig een plant te kopen die juist veel licht nodig heeft. Met planten geef je je woning net even wat meer sfeer. Ook passen ze bij vrijwel elke woonstijl. Weet jij al welke planten je gaat kopen?

De leukste ideeën voor de kerstboom

Ga jij binnenkort de kerstboom optuigen en wil je eens wat anders dan anders?

Welke handdoeken en theedoeken?

Ben jij benieuwd welke handdoeken en theedoeken het meest geschikt zijn? Handdoeken en theedoeken behoren ook wel tot het keukentextiel.

Steigerhout: 5 leuke ideeën

Heb je steigerhout over en ben je benieuwd welke leuke dingen je hier allemaal mee kunt doen. Steigerhout heeft echt de meest uiteenlopende...

De mooiste vloeren voor thuis

Zoek je de mooiste vloeren voor in huis? Misschien ga je je oude vloer vervangen en ben je op zoek naar een mooi nieuw exemplaar.