Loft 55 white

Steigerhout: 5 leuke ideeën

Samenvatting Artikel

Steigerhout 5 leuke ideeen feature image 01

Dit kun je allemaal met steigerhout

Heb je steigerhout over en ben je benieuwd welke leuke dingen je hier allemaal mee kunt doen. Steigerhout heeft echt de meest uiteenlopende mogelijkheden te bieden. Er is bijna niets wat je niet met steigerhout kunt maken. Wij zochten uit wat de leukste dingen zijn die je met steigerhout kunt maken en hebben de 5 leukste ideeën voor je op een rij gezet. Lees snel verder en doe inspiratie op!

1. Hang steigerhout aan de muur

Je kunt steigerhout perfect aan de muur hangen. Door steigerhout aan de muur te hangen, creëer je een gaaf industrieel effect. En geloof ons, er zijn maar weinig mensen die dit hebben. Dit maakt dat je een unieke creatie aan de muur hebt. Hang steigerhout aan de slaapkamermuur of kies voor de muur in de woonkamer. Je creëert hoe dan ook een stoer effect. 

2. Maak een eettafel van steigerhout

En wat dacht je van een mooie eettafel van steigerhout? Dit is minstens net zo mooi. Een eettafel van steigerhout oogt stoer en robuust en past perfect bij de industriële woonstijl. Zorg er hierbij wel voor dat je het hout niet schuurt. Als je dit wel doet, kan de steigerhouten eettafel juist heel goed matchen met een modern interieur. Combineer dit met leren eettafel stoelen om je eethoek net even iets extra’s te geven.

Voorbeeld eettafel van steigerhout

3. Creëer een kastje van steigerhout

Je kunt ook een kastje van steigerhout maken. Dat is weer eens wat anders dan anders. Een kastje is erg handig om je spullen in op te bergen en zo te zorgen voor een opgeruimde kamer. Ga je een kastje van steigerhout maken, dan heb je enkel een boor, meetlint, schroeven en de steigerhouten planken nodig. Online kun je diverse leuke DIY’s vinden. Als je ‘kast van steigerhout maken’ intikt in de zoekmachine, krijg je diverse resultaten.

4. Maak een plantenbak van steigerhout

Jouw planten en bloemen verdienen een mooie plek. En deze plek kan een plantenbak van steigerhout zijn! Er is niets leukers dan zelf je eigen plantenbak van steigerhout te maken. Wat je ook kunt doen, is een klein bijzettafeltje van steigerhout maken. Hier zet je dan jouw vaas met bloemen of een mooie plant op. 

Voorbeeld plantenbak van steigerhout

5. Maak een wijnrek van steigerhout

Je bent dol op wijn en zoekt een manier om je wijnflessen in uit te stallen? Maak een wijnrek van steigerhout! Dit kun je zeer eenvoudig doen. Maak bijvoorbeeld een wijnrek in de vorm van een plank die je aan de muur bevestigt of maak een rek waar je de flessen horizontaal in kunt leggen. Een wijnrek van steigerhout is echt een lust voor het oog en een unieke manier om jouw wijnflessen te bewaren. 

Aan de slag

Weet jij al wat je met steigerhout gaat maken? Kies jouw favoriete idee uit en ga er meteen mee aan de slag! Kijk online voor DIY tips voor het idee dat jou het meest aanspreekt en koop de juiste gereedschappen. Wij wensen je veel plezier met het maken van jouw unieke steigerhouten item!

Hoe ik mijn oude huis omtoverde tot een droompaleis

Overkapping van compact tot ruim

Een overkapping heeft verschillende functies. Wil je je fietsen en andere spullen opbergen? Of wil je een loungeplek maken? In dit artikel lees je alles over een compacte tot ruime overkapping.

Schutting ideeën voor elke tuin

Wil je een schutting plaatsen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? In dit artikel lees je meer over leuke ideeën voor een schutting, geschikt voor elke tuin.

5 manieren voor hout in de tuin

Wil je hout plaatsen in de tuin, maar weet je niet goed waar en hoe? Geen zorgen! In dit artikel lees je alles over manieren voor het gebruik van hout in je tuin.

De kunst van stucen van het plafond

Wil je een mooi plafond? Een glad mooi plafond maak je met stucwerk.

De beste tips voor houtbewerking

Wil je decoraties maken voor buiten of binnen van hout? En wil je dit het liefst zelf doen? In dit artikel lees je de beste tips die je helpen bij houtbewerking. Lees snel verder en ontdek meer.