Wil je een schuur plaatsen? Dan zijn er verschillende soorten schuren waar je aan kan denken. In dit artikel lees je alles over de meest voorkomende schuren: een fietsschuur, de blokhut, een tuinhuis, werkschuur en kapschuur. Er is voor iedereen wel een geschikte schuur te vinden!
Fietsschuur
De meest voorkomende schuur is de fietsschuur. Deze schuur is speciaal gemaakt zodat je er makkelijk je fietsen in kan plaatsen. Je kan kiezen voor een kleine of een grote houten overkapping voor fietsen met optioneel een afsluitbaar gedeelte. Zo staan je fietsen altijd droog en uit het zicht. Ideaal zodat je fiets niet gaat roesten en deze zo langer meegaat. Vaak heeft een fietsschuur een functionele constructie met een plat of schuin dak. De plaatsing van een fietsschuur is snel en eenvoudig te realiseren, maar er zijn wel enkele punten waar je op moet letten. Zo heb je rekening te houden met het soort grond waarop je het wilt plaatsen. Zorg er ook voor dat de schuur goed waterpas staat om te voorkomen dat er regelmatig water in komt.
Blokhut
Naast een fietsschuur kan je ook overwegen om een blokhut te plaatsen. Deze schuur is meestal wat groter en biedt veel meer ruimte. Je kan de blokhut gebruiken voor opslag, maar ook als huisje waar je lekker kan zitten. Ook voor het plaatsen van een blokhut gelden enkele punten waar je op moet letten. Bijvoorbeeld dat de schuur gemaakt is van duurzaam materiaal en goed waterpas staat.
Tuinhuis
Een tuinhuis of tuinschuur is een veelgebruikte schuur in de tuin waar je meestal wat meer ruimte hebt. Door zijn unieke constructie biedt hij veel mogelijkheden voor bijvoorbeeld het opbergen van meubels of andere items. Het plaatsen van een tuinhuis is vaak wat complexer dan de overige schuren, omdat je rekening moet houden met de omgeving. Zorg er ook voor dat je de juiste vergunningen aanvraagt voordat je begint met het plaatsen van een tuinhuis.
Werkschuur
Een werkschuur wordt vaak gebruikt als opslagplek, maar heeft ook functies waardoor hij kan dienen als werkruimte voor klussen en andere werkzaamheden. Hiervoor moet je wel zorgen dat de schuur goed geïsoleerd is en voldoende verlichting heeft. Ook zijn er speciale opbergsystemen te koop waarmee je meer ruimte krijgt in je schuur en netjes je gereedschap op orde kan houden.
Kapschuur
Tot slot is er nog een kapschuur. Dit is een schuur met een hoog dak waardoor het een ruimtelijk gevoel geeft. De voorkant is meestal open en de achterwand en zijwanden zijn gesloten. Zo zit je beschut tegen regen en wind. Je kan een kapschuur gebruiken voor opslag zoals houtblokken of er een leuke zitting in maken met verlichting.
Als je een schuur wilt plaatsen, heb je dus voldoende keuze uit verschillende soorten schuren. Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Denk goed na over wat voor soort schuur het beste bij jouw situatie past en zorg ervoor dat je alle benodigde vergunningen aanvraagt. Als je de juiste keuze maakt, heb je jarenlang plezier van je schuur!