Loft 55 white

Persoonlijke decoraties: wat zijn de opties?

Samenvatting Artikel

Persoonlijke decoratie feature image 01

Stel je voor: je loopt jouw huis binnen via de voordeur en ziet een mooie foto van jou en je partner van vroeger. Jong en verliefd, een prachtige tijd om aan terug te denken. Met een fijn gevoel loop je verder richting de woonkamer, waar je (elke dag weer) wordt verrast door een overweldigend gezinsportret van jezelf, je partner en je kids. Nu ben je echt thuis.

Hierboven is een typisch voorbeeld van wat persoonlijke decoraties met jou en jouw huis doen. Persoonlijke decoraties roepen een gevoel op, waardoor je je vrijwel direct thuis voelt. Het kan een herinnering zijn naar een mooie tijd of juist naar een leerzame en pijnlijke tijd. In dit artikel vertellen we je meer over persoonlijke decoraties en welke opties er zijn.

Schilderijen van foto’s

Je hebt vast veel foto’s gemaakt in het verleden van momenten die je nu dierbaar zijn. Elke keer als je deze foto opnieuw bekijkt, herbeleef je de situatie erachter. Dat kan mooi zijn, maar ook minder mooi. Hoe dan ook het moet een gevoel en emotie opwekken. Schilderijen van foto’s is een vorm van kunst waarbij de kunstenaar een schilderij reproduceert in een handgeschilderd schilderij.

Deze vorm van kunst werd populair in de tweede helft van de 20e eeuw en heeft een opmars gemaakt. Tegenwoordig maak je zelf via het internet gemakkelijk een kopie van je foto op een doek. Dit is dan niet handgeschilderd, maar een vergrote kopie. Wil je meer gevoel in het schilderij van je foto laten leggen? Dan kun je ervoor kiezen een schilderij te laten maken van een foto. De kunstenaar probeert hier zo veel mogelijk emotie in te leggen, om jou de herinnering te laten herbeleven.

Persoonlijk schilderij

Persoonlijke schilderijen zijn altijd al een essentieel onderdeel van ons leven geweest. Ze zijn namelijk een uitdrukking van onze gevoelens, ervaringen en creativiteit. Sinds de uitvinding van verf hebben mensen er naar gestreefd schilderijen zo creatief en uniek mogelijk te maken. Jarenlang werden persoonlijke schilderijen alleen gezien als werk van professionals met uitgebreid talent. Tegenwoordig zien we steeds meer dat mensen in hun eigen tijd experimenteren met schilderen.

Als je je eigen creativiteit de vrije loop wilt laten, dan ga je natuurlijk zelf aan de slag. Je kan er ook voor kiezen je schilderij te laten maken door een kunstenaar die hierin gespecialiseerd is. Het is mogelijk om de kunstenaar de opdracht te geven om bijvoorbeeld jouw huisdier na te schilderen. Maar je kunt er ook voor kiezen iets anders te laten schilderen, zoals je sterrenbeeld, je lievelingsdier of jezelf in kleuren die bij jou een bepaald gevoel geven. Zolang dit een betekenis heeft voor jou, wordt het een prachtig schilderij.

Je weet nu wat persoonlijke decoratie kan doen met jouw gevoel en in jouw huis. Benieuwd naar andere mogelijkheden voor persoonlijke decoratie? Denk aan een portret laten schilderen. Lees dan snel verder.

Hoe ik mijn oude huis omtoverde tot een droompaleis

Overkapping van compact tot ruim

Een overkapping heeft verschillende functies. Wil je je fietsen en andere spullen opbergen? Of wil je een loungeplek maken? In dit artikel lees je alles over een compacte tot ruime overkapping.

Schutting ideeën voor elke tuin

Wil je een schutting plaatsen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? In dit artikel lees je meer over leuke ideeën voor een schutting, geschikt voor elke tuin.

5 manieren voor hout in de tuin

Wil je hout plaatsen in de tuin, maar weet je niet goed waar en hoe? Geen zorgen! In dit artikel lees je alles over manieren voor het gebruik van hout in je tuin.

De kunst van stucen van het plafond

Wil je een mooi plafond? Een glad mooi plafond maak je met stucwerk.

De beste tips voor houtbewerking

Wil je decoraties maken voor buiten of binnen van hout? En wil je dit het liefst zelf doen? In dit artikel lees je de beste tips die je helpen bij houtbewerking. Lees snel verder en ontdek meer.