Loft 55 white

Infrarood bijverwarming

Samenvatting Artikel

infrarood bijverwarming 02

De koude wintermaanden komen eraan. De verwarming gaat aan, een lekker warm dekentje over je heen en het nog steeds koud hebben? Natuurlijk is dat niet de bedoeling. Infrarood panelen kunnen naast de hoofdverwarming ook als bijverwarming worden gebruikt. Dit brengt veel voordelen met zich mee, een infrarood verwarming straalt namelijk warmte uit waardoor dit direct voelbaar: hierdoor hoef je niet een hele ruimte te verwarmen om het op één plek te verwarmen. Benieuwd hoe je infrarood kunt gebruiken als bijverwarming? Hieronder lees je alles over het gebruik van infrarood als bijverwarming.

Gebruik infrarood bijverwarming

Naast het gebruik van de hoofdverwarming (een hr-ketel op gas of een warmtepomp op elektriciteit), kan een infrarood warmtepaneel ideaal zijn als gebruik voor bijverwarming. In je huis zijn er verschillende plekken waar weinig warmtecomfort is. Op de volgende plekken kunnen de infrarood warmtepanelen bijverwarming geven:

  • De woonkamer, keuken of hal, waar vloerverwarming onvoldoende warmtecomfort genereert;
  • Onverwarmde zolderkamers die gebruikt worden als slaapkamer, speelkamer of hobbyruimte;
  • Slaapkamers die niet warm genoeg worden tijdens het herfst- en winterseizoen;
  • Vochtige badkamers, waar het ventilatiesysteem niet goed werkt en de verwarming niet de hele dag aan hoeft te staan;
  • Serres of veranda’s, die soms net iets te koud zijn om lekker te kunnen zitten;
  • Garages die worden gebruikt als hobby- of sleutelruimte.

Voordelen infrarood bijverwarming

Je huis verwarmen met infrarood als bijverwarming brengt diverse voordelen met zich mee. Zoals aangegeven vermindert het de vervuiling in de lucht, maar welke voordelen zijn er nog meer?

  1. Moderne afwerking en uitstraling. Een infrarood paneel is wit en kan aan het plafond of muur worden opgehangen. Je hoeft dus niet meer tegen een grote radiator in de kamer aan te kijken. 
  2. Je hoort of ruikt het niet. Er zijn geen geluiden hoorbaar, zoals het pompen of het open en dicht gaan van thermostaatknoppen. 
  3. Een infrarood verwarming makkelijk te monteren. Het enige wat je hoeft te doen is het bepalen van de positie aan de muur of het plafond. Er worden een aantal gaten in de muur geboord, zodat de pluggen erin kunnen en het infrarood warmtepaneel kan worden vastgeschroefd. Tot slot kun je het aansluiten op de elektriciteit.

Infrarood bijverwarming is een goede optie om het warmtecomfort in jouw huis te verbeteren. Aangezien je niet in elke kamer de infraroodpanelen hoeft aan te zetten, kun je ervoor zorgen dat alleen de woonkamer wordt verwarmd. Zo heb je het niet meer koud tijdens het bankhangen!

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een duurzame oplossing voor het opwekken van elektriciteit.

Soorten schuren voor in de tuin

Ben je benieuwd welke soorten schuren je kunt plaatsen in je voor- of achtertuin? Je leest in dit artikel meer over schuren.

Zo beveilig je je huis

Het is altijd verstandig om maatregelen te nemen om je huis beter te beveiligen.

Hardhout: dit kan je ermee voor in de tuin

Wil je je tuin een nieuwe look geven? Hardhout is daarvoor de ideale oplossing! Hardhout is sterk en duurzaam.

Trends in schuttingen

Ben je van plan een nieuwe schutting te laten plaatsen, maar weet je niet welke schutting bij jouw tuin past óf heb je simpelweg geen inspiratie?

Plafond stucen

Niemand wilt een plafond met scheuren, vlekken of beschadigingen. Door je plafond te laten stucen, komt jouw woning er weer als nieuw uit te zien. Hiervoor zijn er diverse manieren.