Loft 55 white

De mooiste vloeren voor thuis

Samenvatting Artikel

De mooiste vloeren voor thuis feature image 01

Zoek je de mooiste vloeren voor in huis? Misschien ga je je oude vloer vervangen en ben je op zoek naar een mooi nieuw exemplaar. Het kan ook zijn dat je gaat verhuizen en op zoek bent naar de ideale vloer voor jouw nieuwe woning. Er zijn diverse mooie vloeren om uit te kiezen. Om je op weg te helpen, zochten wij uit wat de mooiste vloeren voor in huis zijn en hebben we ze voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ontdek de mooiste vloeren voor thuis!

Parket

Spreken we over parket, dan hebben we het over een echt natuurproduct. Wat er zo mooi is aan deze vloer, is dat iedere plank weer anders is. Dit zorgt ervoor dat iedere parketvloer een unieke uitstraling heeft die je nergens anders tegenkomt. Door de dikte van de vloer slijt deze niet snel. Dit maakt parket tot een erg duurzame vloer. Als je hem goed blijft onderhouden zal hij decennialang meegaan. Ga je een vloer kiezen, dan is parket dus zeker een aanrader!

Voorbeeld Parket

Natuursteen

Een vloer van natuursteen is een vloer die je niet vaak meer in woonkamers ziet. Deze vloeren hebben een unieke look en geven ruimtes een luxueuze uitstraling. Wat ook goed om te weten, is dat natuursteen geschikt is om vloerverwarming onder te plaatsen. Zo geniet je niet alleen van een mooie vloer, maar heb je ook geen koude voeten meer in de wintermaanden.

PVC

De PVC vloer is een van de meest gekozen vloeren. Dit komt doordat deze vloeren niet alleen een modern design hebben, maar ook vrij eenvoudig te onderhouden zijn. Het materiaal is vochtbestendig en tevens geluiddempend. Ook kan er vloerverwarming onder de PVC vloer geplaatst worden. PVC vloeren gaan vaak wel 25 jaar mee en is daarmee een duurzame keuze.

Voorbeeld PVC

Laminaat

De laminaatvloer is een goedkopere optie dan de echte houten vloer. De stroken zijn niet van massief hout gemaakt, maar juist uit meerdere lagen opgebouwd. Een groot voordeel van laminaat is dat deze vloersoort eenvoudig schoon te maken is. Ook is de vloer gemakkelijk zelf te leggen middels het kliksysteem. Tegenwoordig zijn er ook diverse laminaatsoorten met houtlook verkrijgbaar. Deze zijn bijna niet te onderscheiden van echt hout en geven je woning een mooie uitstraling.

Tegels met houtlook

Als je op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke vloer en tegelijkertijd op zoek bent naar een vloer met een warme uitstraling, kun je ook voor tegels met een houtlook kiezen. Deze tegels hebben een sfeervolle uitstraling. Tegels met een houtlook zijn bestand tegen zowel vocht als krassen. Dit maakt dat ze in vrijwel iedere ruimte in huis te gebruiken zijn. Ook in de badkamer en keuken dus.

Vinyl

Ook vinyl vloeren zijn prachtig. Dit is een kunststof vloer met een sterke toplaag. Hierdoor kun je hem voor vrijwel iedere ruimte gebruiken. Vinyl vloeren zijn in diverse prints verkrijgbaar en biedt diverse mogelijkheden.

Tapijt

Tapijt is een populaire vloerkeuze voor veel huiseigenaren omdat het comfortabel en zacht is. Het kan in elke kamer van het huis worden gebruikt en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Tapijt is ook relatief betaalbaar en gemakkelijk te onderhouden. Pas wel op met huisdieren, dan wil je het liefst een laagpolig tapijt in huis hebben.

Hout

Houten vloeren zijn een populaire keuze voor vloeren in woningen. Ze zijn er in allerlei kleuren en stijlen, en ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Houten vloeren kunnen worden gebeitst of geverfd, zodat ze bij elke inrichting passen, en ze zijn gemakkelijk te onderhouden.

Weet jij al voor welke vloersoort je gaat kiezen?

Hoe ik mijn oude huis omtoverde tot een droompaleis

Overkapping van compact tot ruim

Een overkapping heeft verschillende functies. Wil je je fietsen en andere spullen opbergen? Of wil je een loungeplek maken? In dit artikel lees je alles over een compacte tot ruime overkapping.

Schutting ideeën voor elke tuin

Wil je een schutting plaatsen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? In dit artikel lees je meer over leuke ideeën voor een schutting, geschikt voor elke tuin.

5 manieren voor hout in de tuin

Wil je hout plaatsen in de tuin, maar weet je niet goed waar en hoe? Geen zorgen! In dit artikel lees je alles over manieren voor het gebruik van hout in je tuin.

De kunst van stucen van het plafond

Wil je een mooi plafond? Een glad mooi plafond maak je met stucwerk.

De beste tips voor houtbewerking

Wil je decoraties maken voor buiten of binnen van hout? En wil je dit het liefst zelf doen? In dit artikel lees je de beste tips die je helpen bij houtbewerking. Lees snel verder en ontdek meer.