Loft 55 white

De leukste ideeën voor de kerstboom

Samenvatting Artikel

De leukste ideeen voor de kerstboom feature image

Je kerstboom optuigen? Ontdek deze leuke ideeen!

Ga jij binnenkort de kerstboom optuigen en wil je eens wat anders dan anders? Met onze kerstboom ideeën zorg je ervoor dat jouw kerstboom er straks uniek uitziet. Er zijn veel manieren om een kerstboom te versieren. Wij hebben de leukste ideeën voor de kerstboom voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ga meteen aan de slag!

Versier je boom met linten

Versier je kerstboom eens anders dan anders en hang linten in de boom. In Amerika wordt dit al volop gedaan. De Amerikanen maken strikjes van de linten en binden deze vervolgens vast aan de takken. Ook worden de linten golvend van de top van de boom naar beneden opgehangen. Ga je je kerstboom versieren met linten, dan heb je wel flink wat linten nodig. Houd hier dan ook rekening mee als je versiering voor de kerstboom gaat kopen.

Decoreer ook de voet van de kerstboom

Zorg ervoor dat je de voet van de kerstboom ook decoreert, zodat er uiteindelijk een mooi geheel ontstaat. Zet hem bijvoorbeeld in een mooi gedecoreerd krat of in een mand of leg een speciaal kleed over de voet heen. Zo decoreer je ook de voet op een originele manier.

Hang fotolijstjes of polaroids in de kerstboom

Wat ook erg leuk is, is om fotolijstjes of polaroids in de kerstboom ophangen. Dit kunnen foto’s zijn van jou en je familie, maar ook lijstjes met leuke quotes of andere afbeeldingen. Hang de lijstjes verspreid in de boom, maar hang er niet teveel op. Zo voorkom je dat de kerstboom straks te druk oogt.

Ga voor unieke verlichting

Wissel diverse soorten verlichting met elkaar af voor unieke kerstboomverlichting. Zo kun je snoeren van lichtbollen afwisselen met traditionele kerstverlichting, zodat er een mooi lichtspel ontstaat. Je kunt ook met diverse vormen spelen. Slingers van lichtbollen kun je perfect met kleine lampionnetjes combineren. Koop ook een mooie lichtgevende kerstster en plaats deze in de boom of gebruik hem als piek. Je kunt ook kiezen voor lichtslingers met nepplanten eromheen. Dit geeft je kerstboom net even wat meer een originele twist.

Leg nepsneeuw op de takken

En wat dacht je van nepsneeuw op de takken? Dit werd vroeger veel gedaan, maar is iets wat de afgelopen jaren steeds minder werd gezien. En dat is jammer, want nepsneeuw geeft je kerstboom net even wat extra’s. Leg wat plukjes nepsneeuw op meerdere takken van de kerstboom om een winterse sfeer te creëren.

Vergeet de ruimte om de kerstboom heen niet

Als je kerstboom af is, is het ook belangrijk kerstdecoratie neer te leggen in de ruimte bij je kerstboom. Dit kun je doen door om de kerstboom heen leuke cadeautjes neer te leggen of door in een andere hoek in huis cadeautjes op te stapelen. Je kunt ook kerstverlichting op andere plekken in huis hangen of wat nepsneeuw op de ramen aanbrengen. En wat dacht je van decoratieve items zoals een pluche sneeuwpop, kaneelstokjes aan de muren en andere decoratieve items? Zo breng je je hele huis in de kerstsfeer.

Weet jij al hoe je jouw kerstboom gaat optuigen?

Hoe ik mijn oude huis omtoverde tot een droompaleis

Overkapping van compact tot ruim

Een overkapping heeft verschillende functies. Wil je je fietsen en andere spullen opbergen? Of wil je een loungeplek maken? In dit artikel lees je alles over een compacte tot ruime overkapping.

Schutting ideeën voor elke tuin

Wil je een schutting plaatsen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? In dit artikel lees je meer over leuke ideeën voor een schutting, geschikt voor elke tuin.

5 manieren voor hout in de tuin

Wil je hout plaatsen in de tuin, maar weet je niet goed waar en hoe? Geen zorgen! In dit artikel lees je alles over manieren voor het gebruik van hout in je tuin.

De kunst van stucen van het plafond

Wil je een mooi plafond? Een glad mooi plafond maak je met stucwerk.

De beste tips voor houtbewerking

Wil je decoraties maken voor buiten of binnen van hout? En wil je dit het liefst zelf doen? In dit artikel lees je de beste tips die je helpen bij houtbewerking. Lees snel verder en ontdek meer.