Loft 55 white

De leukste ideeën voor de kerstboom

Samenvatting Artikel

De leukste ideeen voor de kerstboom feature image

Je kerstboom optuigen? Ontdek deze leuke ideeen!

Ga jij binnenkort de kerstboom optuigen en wil je eens wat anders dan anders? Met onze kerstboom ideeën zorg je ervoor dat jouw kerstboom er straks uniek uitziet. Er zijn veel manieren om een kerstboom te versieren. Wij hebben de leukste ideeën voor de kerstboom voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ga meteen aan de slag!

Versier je boom met linten

Versier je kerstboom eens anders dan anders en hang linten in de boom. In Amerika wordt dit al volop gedaan. De Amerikanen maken strikjes van de linten en binden deze vervolgens vast aan de takken. Ook worden de linten golvend van de top van de boom naar beneden opgehangen. Ga je je kerstboom versieren met linten, dan heb je wel flink wat linten nodig. Houd hier dan ook rekening mee als je versiering voor de kerstboom gaat kopen.

Decoreer ook de voet van de kerstboom

Zorg ervoor dat je de voet van de kerstboom ook decoreert, zodat er uiteindelijk een mooi geheel ontstaat. Zet hem bijvoorbeeld in een mooi gedecoreerd krat of in een mand of leg een speciaal kleed over de voet heen. Zo decoreer je ook de voet op een originele manier.

Hang fotolijstjes of polaroids in de kerstboom

Wat ook erg leuk is, is om fotolijstjes of polaroids in de kerstboom ophangen. Dit kunnen foto’s zijn van jou en je familie, maar ook lijstjes met leuke quotes of andere afbeeldingen. Hang de lijstjes verspreid in de boom, maar hang er niet teveel op. Zo voorkom je dat de kerstboom straks te druk oogt.

Ga voor unieke verlichting

Wissel diverse soorten verlichting met elkaar af voor unieke kerstboomverlichting. Zo kun je snoeren van lichtbollen afwisselen met traditionele kerstverlichting, zodat er een mooi lichtspel ontstaat. Je kunt ook met diverse vormen spelen. Slingers van lichtbollen kun je perfect met kleine lampionnetjes combineren. Koop ook een mooie lichtgevende kerstster en plaats deze in de boom of gebruik hem als piek. Je kunt ook kiezen voor lichtslingers met nepplanten eromheen. Dit geeft je kerstboom net even wat meer een originele twist.

Leg nepsneeuw op de takken

En wat dacht je van nepsneeuw op de takken? Dit werd vroeger veel gedaan, maar is iets wat de afgelopen jaren steeds minder werd gezien. En dat is jammer, want nepsneeuw geeft je kerstboom net even wat extra’s. Leg wat plukjes nepsneeuw op meerdere takken van de kerstboom om een winterse sfeer te creëren.

Vergeet de ruimte om de kerstboom heen niet

Als je kerstboom af is, is het ook belangrijk kerstdecoratie neer te leggen in de ruimte bij je kerstboom. Dit kun je doen door om de kerstboom heen leuke cadeautjes neer te leggen of door in een andere hoek in huis cadeautjes op te stapelen. Je kunt ook kerstverlichting op andere plekken in huis hangen of wat nepsneeuw op de ramen aanbrengen. En wat dacht je van decoratieve items zoals een pluche sneeuwpop, kaneelstokjes aan de muren en andere decoratieve items? Zo breng je je hele huis in de kerstsfeer.

Weet jij al hoe je jouw kerstboom gaat optuigen?

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een duurzame oplossing voor het opwekken van elektriciteit.

Soorten schuren voor in de tuin

Ben je benieuwd welke soorten schuren je kunt plaatsen in je voor- of achtertuin? Je leest in dit artikel meer over schuren.

Zo beveilig je je huis

Het is altijd verstandig om maatregelen te nemen om je huis beter te beveiligen.

Hardhout: dit kan je ermee voor in de tuin

Wil je je tuin een nieuwe look geven? Hardhout is daarvoor de ideale oplossing! Hardhout is sterk en duurzaam.

Trends in schuttingen

Ben je van plan een nieuwe schutting te laten plaatsen, maar weet je niet welke schutting bij jouw tuin past óf heb je simpelweg geen inspiratie?

Infrarood bijverwarming

De koude wintermaanden komen eraan. De verwarming gaat aan, een lekker warm dekentje over je heen en het nog steeds koud hebben? Natuurlijk is dat niet de bedoeling.